heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jos Groen
2 augustus 2019 | Erik-Jan Berends

Diekdaegen 2.0 in Wijhe kiest variatie aan muziekstijlen

Meerdere muziekpodia, dat betekent meer ruimte voor diverse muziekstijlen. Dat is wat de Diekdaegen 2.0 brengt. Naast het podium in Park Wijhezicht zijn er dit jaar meer, overdekte, podia in de Langstraat te vinden en het muziekprogramma in de feesttent is alle avonden gratis toegankelijk.

Op donderdagavond 5 september openen de Diekdaegen in Park Wijhezicht, waar onder het genot van een barbecue, een drankje en muziek ook de spetterende opening van de nieuwe stijl Diekdaegen plaatsvindt. De podia in de Langstraat zijn op donderdag eveneens gevuld. Liefhebbers van hardstyle vermaken zich op het Slingerplein en op het Oranjeplein klinken The Shannons met Folk ’n Roll.

Op vrijdagavond 6 september zetten Dave Roelvink en Ouwe Jongens Krentenbrood de Wijhese feesttent op zijn kop. Vrouwenmagneet Dave zorgt allicht voor een overvolle feesttent. Het Slingerplein geeft ruimte aan dj’s en onder andere Jody Bernal maakt bij het publiek de heupen los. Voetbalfans kijken de wedstrijd Duitsland-Nederland op het Oranjeplein, waarna ook daar muziek klinkt. Dj Rompas bouwt een feestje op ONS plein, het podium dat te vinden is Bij ONS Wijhe.

Leven in de Brouwerij brengt op zaterdag 7 september met een drietal bands Blues, Americana en Rock & Roll naar Wijhe, een heel nieuw genre voor de Wiejese Diekdaegen. De Wijhese rapper Donutcare pakt ’s middags ook het podium. ’s Avonds is er in de tent Classic Rock met Breeze. Het Slingerplein hult zich in zomerse sferen in het thema Beach Style Nineties en Def Rhymz laat iedereen de billen even losschudden. All About Eve maakt op het Oranjeplein een muzikale overgang naar de avond. Bad Shoes doet daar ’s avonds nog een stevige duit in het muzikale zakje. Ook op ONS plein is er weer muzikaal aanbod.

Zondag 8 september is het einde voorzichtig in zicht, maar niet waar het de muziek betreft. Smaek in ’t Park heeft Schurkenbiefstuk gestrikt voor een unieke sound én een entertainmentprogramma. De Raalter Junks laten van zich horen op ONS podium. Op het Oranjeplein klinken klanken die bezoekers naar de Top2000 doen verlangen en op ’t Slingerplein is het een Hollands feestje. Radio NL sluit ’s avonds af in de tent, The Bamigos doen dat op het Oranjeplein en Mayor Lazarus knalt eruit op het Slingerplein.

De Diekdaegen 2.0 staan dus garant voor veel gratis muziek. Een volledig blokkenschema is te vinden op diekdaegen.nl.