heeft u zelf nieuws of tips?

15 maart 2022 | Erik-Jan Berends

De week van André Smit, lijsttrekker PvdA Olst-Wijhe: ‘De stembussen zijn geopend’

De stembussen zijn sinds maandagochtend vroeg open, dus je mag. En ik hoop op de eerste plaats dat je gaat. De ontwikkelingen aan de rand van Europa maken nog eens overduidelijk dat democratie geen vanzelfsprekendheid is.

Dus breng je stem uit! En ik hoop dat je dat op de PvdA doet. Op onze lijst staan echt prima kandidaten. Kandidaten met de poten in de klei van onze samenleving.

Linksaf

Een stem op de Partij van de Arbeid is een stem op links. Met ons verkiezingsprogramma slaan wij linksaf. Wij komen onvoorwaardelijk op voor de mensen die het minder hebben. Bijvoorbeeld door middel van het afschaffen van de hoogst onrechtvaardige kostdelersnorm. Wij willen niet dat projectontwikkelaars binnenlopen in Olst-Wijhe, maar dat er betaalbare woningen komen. Bereikbaar voor jongeren, ouderen en doorstromers.

Gesprek

Ook willen wij in gesprek komen met jullie. Dat is hard nodig. Recent onderzoek laat zien dat de inwoners van Olst-Wijhe de relatie met de gemeente steeds minder waarderen. Dat vind ik een verontrustend signaal. Ik denk dat ons huidige College van B en W te veel praat via campagnes, procedures en processen. Van een echt gesprek is te weinig sprake. De gemeente staat te veel op zenden en lijkt minder geïnteresseerd in jouw antwoorden. Dat moet echt anders. Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. En ik denk dat wij daar een rol van betekenis in kunnen spelen.

Hoop

De afgelopen week mochten wij gelukkig de straat weer op. Wij hebben veel mensen gesproken. En de zorgen zijn groot. De financiën van de gemeente staan onder druk. De rekening is daarbij wel heel veel bij onze inwoners neergelegd. Voor een aantal van inwoners is dat geen punt. Die kunnen dat allemaal goed betalen. Maar tegelijkertijd wonen er heel mensen in onze dorpen die het allemaal financieel niet meer kunnen bolwerken. Alles wordt duurder. Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Dat trekken wij ons zeer aan. Een uitkering is absoluut geen hangmat. Het is een vangnet. En dan kun je naar Den Haag kijken, maar je kunt ook zelf als gemeente initiatief tonen. Dat doen wij. Wij maken werk van armoedebestrijding en preventie. We willen die mensen hoop op een betere toekomst geven en samen met hen daar werk van maken.

Fietsen

Wij hebben als PvdA flink campagne gevoerd. Helaas staan in Olst-Wijhe geen verkiezingsborden. Als een van de vier gemeenten in Nederland is daarvoor gekozen. Maar omdat wij als PvdA niet voor een gat zijn te vangen hebben wij tientallen fietsen met een verkiezingsbord op strategische plaatsen in onze gemeente geplaatst. Daar ben ik veel op aangesproken. Mensen zien die borden. Maak je geen zorgen. Wij ruimen de fietsen weer netjes op.

Tot slot nog één keer een aanmoediging: ga stemmen! Stem Sociaal, kies PvdA. Samen maken we Olst-Wijhe ons ‘thuus’.