heeft u zelf nieuws of tips?

21 oktober 2018 | admin

De spanning stijgt bij Hallowieje 2018

WIJHE – Het griezelfeest Hallowieje 2018 heeft Wijhe inmiddels in zijn greep. Tot en met zaterdag staat het dorp in het teken van Halloween, met de vrijdag als hoogtepunt van alle activiteiten.
Van 16.00 tot 21.00 uur is er dan voor kinderen de Heksenmarkt op het Van Dedemplein. Centraal op het plein staat een tent waar Peter Lokate de catering voor de ouders verzorgt. In de tentjes er omheen kunnen de kinderen talrijke activiteiten doen als touwtje trekken en blikgooien, er is een waarzegster, ze kunnen er popcorn of suikerspin eten en zich ook in Halloween-stijl laten schminken. Betalen kunnen ze met spookdollars die verkrijgbaar zijn bij de centrale kassa.

Bezoekers van Hallowieje kunnen met de spookdollars ook betalen bij de conducteur van de Mini Express, die deze avond door het dorp rijdt. Het treintje stopt bij partycentrum The Longhorn die speciaal deze avond is omgetoverd tot spookhuis. Evenals vorig jaar is JP de Kam weer aanwezig met zijn stuntshow en maakt hij onderdeel uit van het spookhuis. Wie nieuwsgierig is wat zich daar afspeelt, kan zich in groepjes van ongeveer tien personen door het spookhuis laten leiden. Waar JP de Kam vorig jaar een vuurshow gaf, komt hij dit jaar met een nieuwe, verrassende stunt.

Om 19.00 uur vertrekt vanaf het Van Dedemplein de lampionoptocht, begeleid door Showkorps Amacitia. Kinderen die nog geen lampion hebben, kunnen er nog een op het plein kopen. Wie de act van JP de Kam niet wil missen, wordt aangeraden met de optocht mee te lopen. De organisatie heeft namelijk de lampionoptocht en de special act op elkaar afgestemd, zodat niemand wat hoeft te missen.

De winkels zijn tot 21.00 uur geopend en hebben dit jaar geen kramen voor de deur. In de plaats daarvoor kunnen kinderen met hun ouders deelnemen aan een griezeltocht door het centrum. Ze moeten daarbij in diverse winkels figuranten zoeken. Deelnemers aan de tocht die een volledig en goed ingevulde lijst inleveren, maken kans op een prijs. De lijst voor de griezeltocht kunnen ze afhalen op het Van Dedemplein.

Theaterrestaurant Lokate heeft tot slot voor de zaterdagavond vanaf 19.00 uur een griezelige spookwandeltocht georganiseerd. Er is een minder lange en minder enge route voor kinderen en langere tocht volwassenen. Kaarten zijn te koop bij het partyrestaurant en Primera Schippers. De deelnemers vertrekken aan de Langstraat.

Ga voor het totale programma naar www.hallowieje.nl of laat je gewoon verrassen en bezoek het gastvrije IJsseldorp Wijhe.