heeft u zelf nieuws of tips?

12 april 2022 | Erik-Jan Berends

De Noordmanshoek presenteert plannen en schetsen extra woningbouw

Projectgroep De Noordmanshoek heeft in de afgelopen maanden gewerkt om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheid om meer woningbouw toe te voegen aan Energietuin De Noordmanshoek in Wijhe. Op zaterdagochtend 23 april delen zij hun eerste bevindingen en schetsen met geïnteresseerden.

“We hebben gekeken naar de beperkingen die op het gebied liggen, onder meer vanuit de omliggende bedrijven, verenigingen en omwonenden, het spoor, de wegen en de aanwezige kabels en leidingen in het gebied. Op deze manier werd inzichtelijk welk gedeelte van het landgoed het meest geschikt is voor woningbouw. Vervolgens is architect Huub van Laarhoven aan de slag gegaan om te kijken welke vorm van woningbouw passend is in het landschap en hoeveel ruimtebeslag dit met zich meebrengt”, meldt de stichting. Iedereen die is geïnteresseerd in de plannen voor het landgoed is welkom om op 23 april aan te sluiten. “We lopen met hen langs het gebied en laten hierbij beelden zien.”

Tijdstippen
Vanwege de te verwachten opkomst zijn er drie tijdstippen om langs te komen: 09:00 uur, 10:00 uur of 11:00 uur. Elke groep vertrekt op het terrein van de Noordmanshoek bij de hondenvereniging (Het Anem 2A). De wandeling duurt ongeveer een uur. Wie is geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen kan een mail sturen naar denoordmanshoek@hotmail.com. Belangstellenden ontvangen dan een mail met aanmeldlink waarop ze kunnen aangeven op welk tijdstip ze aanwezig zullen zijn.