heeft u zelf nieuws of tips?

25 maart 2019 | Erik-Jan Berends

De IJssellinie houdt weer Open Dag

Bij de IJssellinie aan de Haereweg 4b in Olst is op 6 april van 12.00 tot 16.00 uur weer een open dag. Ook staan er bij de commando-en hospitaalbunker weer aantal historische legervoertuigen.

Op de eerste Open Dag van 2019 in maart werden de bezoekers verrast door een ‘kleurig rood’ bos. Het rood ontstond omdat veel gidsen hun nieuwe rode jassen kwamen halen. De jassen, plaatselijk gekocht om zo een steentje bij te dragen aan de lokale economie, houden de gidsen weer jaren warm, droog en herkenbaar. Inmiddels kleurt het bos langzaam groen en zingen de vogels er al uitbundig. De lente laat zich  zien. Dat natuurschoon is een extraatje voor wie de Open Dag bezoekt voor een rondleiding van circa anderhalf uur bij deze bijzonder verdelingslinie, gebouwd enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog. De linie was bedoeld om een mogelijke Russische inval te weren en tot 1990 een militair geheim.

Belangstellenden hoeven niet te reserveren te en er zijn ook geen lange wachttijden. Wie even moet wachten, krijgt een  gratis kop koffie of thee. De entree is voor volwassenen 5 euro en kinderen tot met basisschoolleeftijd betalen 2,50 euro. Pinnen is mogelijk.

Zie voor meer informatie www.ijsselinie.nl.

 

 


Foto's