heeft u zelf nieuws of tips?

9 februari 2020 | Erik-Jan Berends

De eerste aanmeldingen voor het jeugdcompliment Olst-Wijhe zijn binnen

De eerste jongeren-kandidaten zijn aangemeld voor het jeugdcompliment van de gemeente Olst-Wijhe. Aanmelden kan nog tot 12 februari.

Er zijn veel kinderen en jongeren die zich belangeloos inzetten voor anderen, weet de gemeente Olst-Wijhe. Daarom vraagt ze haar inwoners jongeren aan te melden die een jeugdcompliment verdienen. Voor de winnaar ligt een cadeaubon van 100 euro klaar. Alle anderen die worden voorgedragen, kunnen een cadeaubon van dertig euro krijgen. Kijk voor het aanmelden en de voorwaarden op www.olst-wijhe.nl/jeugdcompliment.

Zichtbaar 

Wethouder Marcel Blind: “Ik vind het mooi dat de eerste aanmeldingen binnen zijn en ik hoop dat er nog meer komen. Ik weet dat er in onze gemeente veel kinderen en jongeren zijn die mooie dingen doen in onze gemeente. Dat willen we zichtbaar maken. Meld ze dus vooral aan.”

Prestatie

Het gaat om jongeren tot 18 jaar die zich al langere tijd belangeloos hebben ingezet voor anderen. Of die een bijzondere eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis hebben geleverd. Daarbij kan gedacht worden aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad hebben verricht. De inzet moet zijn gedaan voor of in de gemeenschap van Olst-Wijhe.

Een jury van kinderen en jongeren buigt zich over de nominaties. Vlak na de Nationale Complimentendag 2020 vindt de uitreiking plaats, dat is op woensdag 4 maart 2020.