heeft u zelf nieuws of tips?

3 januari 2020 | Erik-Jan Berends

Cultuurmakers kunnen nog meedoen aan IJsselbiënnale 2020

REGIO – De tweede editie van de IJsselbiënnale is dit jaar van midden juni tot en met eind september. “Het wordt een kunstevenement van internationale allure”, volgens de organisatoren.

De kunstroute met nieuwe, tijdelijke kunstwerken van 26 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het IJssellandschap, moet publiek uit het hele land aantrekken. Naast die kunstroute biedt de IJsselbiënnale bezoekers een gevarieerd activiteitenprogramma waar kunst en cultuur zich binden aan de IJssel. Cultuurmakers die belangstelling hebben om mee te doen aan het activiteitenprogramma, kunnen zich nog aanmelden.

Verbindingen

De afgelopen maanden stonden in het teken van het informeren en enthousiasmeren van cultuurmakers, organisaties en andere initiatiefnemers om plannen in te dienen voor het activiteitenprogramma van de IJsselbiënnale. “De IJsselbiënnale biedt een uniek en spraakmakend podium voor cultuurmakers uit de regio”, volgens de organisatie. “En die activiteiten dragen op hun beurt bij aan de dynamiek van de IJsselbiënnale. We organiseerden in november drie Kick-offbijeenkomsten in Zwolle, Zutphen en Deventer, waarbij de eerste verbindingen onderling al direct werden gelegd. Bijna 150 aanwezigen brachten een grote hoeveelheid culturele energie met zich mee en de eerste plannen zijn al ingediend.” Cultuurmakers uit de regio die willen meedoen, kunnen zich nog aanmelden. De inschrijving sluit op 8 januari. Op de website www.ijsselbiennale.nl staat alle informatie voor deelname.

Klimaatverandering

Het thema van de ruim honderd kilometer lange internationale kunstroute is opnieuw de impact van klimaatverandering op het landschap van de IJsselvallei, dit keer onder de titel ‘Tij, tijd en tijdelijkheid’. Met deze titel geeft de organisatie gerenommeerde en minder bekende kunstenaars uit binnen- en buitenland een inspirerend inhoudelijk kader om op te reageren. Inmiddels zijn de geselecteerde kunstenaars gekoppeld aan de locaties aan de IJssel. Zij maken kunstwerken die de bijzondere plekken in het landschap uitlichten en die over deze locaties en het landschap verhalen.