heeft u zelf nieuws of tips?

26 mei 2019 | Erik-Jan Berends

Capellenborg Wijhe heet primeur Foodcamp voorgezet onderwijs

De eerste Foodcamp voor voortgezet onderwijs was op maandag 20 mei op boerderij De Riet in Olst.

Leerlingen ‘basis/kader’ van de Capellenborg Wijhe die op school ook koken uit de eigen moestuin, mochten tijdens de Foodcamp samen met Leon Ripperda koken in en om de LekkerBoer foodtrailer. Het verhaal achter de producten werd verteld door Tom en Ellis Lugtenberg. Daan Damveld van Sportcentrum Leef! liet de leerlingen klimmen over een stormbaan van strobalen in het weiland.

Vanuit Jong Leren Eten (JLE) wordt met belangstelling meegekeken. In een driejarig programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken, willen zij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. “Er is weinig aanbod voor voortgezet onderwijs op dit vlak”, geeft Wietske Huismans van GGD IJsselland – en tevens makelaar JLE Overijssel – aan.

 


Foto's