heeft u zelf nieuws of tips?

1 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Capellenborg geeft nu ook les in ruimte buiten school

De Capellenborg is eind januari gaan samenwerken met de gemeente Olst-Wijhe. “Daardoor kunnen wij nu lesgeven in andere ruimtes buiten onze school”, meldt een verheugde directeur Sven Metsemakers.

“Dit is vanaf maandag 1 maart een nieuwe mogelijkheid in het corona-protocol voor het voortgezet onderwijs”, legt hij uit. “Samen met de wethouder Marcel Blind hebben we begin februari gesprekken gevoerd met leerlingen en door deze samenwerking zijn we in staat om volgens onderstaand uitgangspunt en het protocol te volgen op een veilig manier fysiek onderwijs te bieden aan onze leerlingen.”

Uitgangspunt

Het uitgangspunt van de directie was om zoveel mogelijk leerlingen naar school te laten komen in hun eigen klas. “Dus leerlingen zitten weer met hun eigen klas in grotere ruimtes”, vervolgt Metsemakers. “Zo kunnen we weer voldoen aan de socialiserende functie van ons onderwijs. En leerlingen wilden gewoon weer een docent voor hun neus hebben, omdat ze dan meer leren en doen was hun antwoord.”

Examen

De Capellenborg is nu in staat om ongeveer twee derde van haar leerlingen in twee verschillende gebouwen onderwijs te geven. Metsemakers: “Onze examenleerlingen volgen zo elke dag fysiek onderwijs met het oog op het examen over twee maanden. De overige leerlingen gaan wekelijks twee of drie dagen naar school.”

 


Foto's