heeft u zelf nieuws of tips?

1 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Britten geeft openluchtconcerten op Landgoed Windesheim

Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op donderdag 9 juli twee openluchtconcerten op Landgoed Windesheim in Zwolle.

De concerten maken deel uit van de Britten Zomertour ’20 in Oost-Nederland nu de jaarlijkse tournee in het buitenland er vanwege de coronavoorschriften even niet in zit. De andere concerten zijn op Landgoed Singraven bij Denekamp en in nationaal park de Hoge Veluwe in Hoenderloo.

Talent

Het jong talent van het strijkorkest speelt tijdens deze concerten onder leiding van dirigent Loes Visser muziek van Rota (onder meer bekend van de filmmuziek in The Godfather), Espejo, Strauss, Bruch, Arenski en Weil. Roza Herwig (mezzosopraan), Bart van de Lint (cello) en de tweede prijswinnaar van het Britten Vioolconcours 2020, Michelle Kumara (12), soleren.

Tuin

De stichting Landgoed Windesheim opent voor deze gelegenheid de gewoonlijk niet voor publiek toegankelijke tuin ten oosten van het rechterbouwhuis. Concertbezoekers kunnen voorafgaand aan het concert deze tuin verkennen die via de houten brug over de gracht te bereiken is.

Bij beide concerten, om 16.30 en om 19.30 uur, is ruimte voor honderd bezoekers. Uiteraard veilig, op anderhalve meter afstand. Kinderen zijn meer dan welkom. Ga voor meer informatie en kaarten naar www.hetbritten.nl.


Foto's