heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Jan van Aefst
4 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Brandweer Wijhe neemt nieuwe tankautospuit in gebruik

Bij de brandweerpost Wijhe is vorige week woensdag een gloednieuwe tankautospuit afgeleverd bij. Het voertuig is up-to-date en 24/7 inzetbaar voor brandbestrijding en hulpverlening.

Drie jaar geleden is de opdracht bij Kenbri Fire Fighting neergelegd om 23 nieuwe tankautospuiten te leveren. De wensen en eisen zijn in kaart gebracht en een projectgroep heeft het hele traject opgepakt. Het resultaat is een nieuwe tankautospuit voorzien van onder andere een hydraulische lier, een nieuwe pompunit met standaard HD-aansluiting, een lichtmast met LED verlichting, een oprolsysteem en ophanging voor de O-bundels, een 360 graden camerasysteem en een 6,5 kVa stroomgenerator.

Lesprogramma

Achter de schermen wordt het proces continu in de gaten gehouden en bijgesteld waar nodig. Zodra de nieuwe auto is geleverd staat er nog een flinke taak te wachten voor de organisatie: de voertuigen moeten (deels) worden voorzien van nieuwe  bepakking en diverse systemen, de laders voor het gereedschap moeten worden ingebouwd en ook aan de kleinste dingen zoals een tankpas wordt gedacht. Daarnaast wordt er een lesprogramma ontwikkeld voor chauffeurs en manschappen om de nieuwe auto te bedienen.

Er worden in 2021 nieuwe tankautospuiten geleverd aan de posten Slagharen, Zwolle Noord, Dalfsen, Bergentheim, Welsum, Kampen, Wesepe, De Krim, Deventer, Bathmen, Wijhe, Raalte, Balkbrug, Diepenveen en Luttenberg.

 


Foto's