heeft u zelf nieuws of tips?

19 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Brandweer Wijhe en Olst zoeken vrijwilligers

Brandweer IJsselland zoekt naar nieuwe vrijwilligers, ook in Wijhe en Olst. Deze week is de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Wie belangstelleing heeft, kan tot en met 26 november solliciteren naar de functie van brandweervrijwilliger.

Brandweer IJsselland zoekt vrijwilligers voor de posten Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Deventer, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis.

Informatie

Brandweer IJselland heeft voor 8, 9, 10 en 11 november informatieavonden georganiseerd. Bezoekers krijgen er meer informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Eveneens wordt verteld wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavonden beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Voor geïnteresseerden uit Olst-Wijhe is de dichtstbijzijnde mogelijkheid op woensdag 10 november in de kazerne van Raalte aan de Aakstraat 2. Andere mogelijkheden zijn er op maandag 8 november in de kazerne van Steenwijk aan de Vendelweg 3, dinsdag 9 november in de kazerne van Zwartsluis aan de Zomerdijk 41a en donderdag 11 november in de kazerne van Ommen aan de Schurinkstraat 44a.

Solliciteren

Op https://www.brandweer.nl/ijsselland/werken-bij/ is meer informatie beschikbaar.

Veelzijdig

Het brandweervak is volgens Brandweer IJselland veelzijdig. “In slechts een paar minuten tijd kan de dag van een brandweervrijwilliger er compleet anders uitzien. Werken bij de brandweer brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Zij mogen altijd een beroep op je doen. Je laat al het werk vallen, want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken. Samen met je brandweercollega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.”