heeft u zelf nieuws of tips?

30 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Bibliotheek Salland komt met inloopuurtje Media Ukkie Dagen

Bibliotheek Salland sluit aan bij de landelijke Media Ukkie Dagen. Deze themaweek over kleine kinderen en media wordt gehouden van 5 tot en met 12 april. Het thema van dit jaar is ‘Ontspannen met media’.

Kinderen groeien op in een wereld vol media. Er valt enorm veel te ontdekken. Het is belangrijk en goed om die wereld vol media als ouder samen met kinderen te ontdekken. Tijdens de Media Ukkie Dagen houdt Bibliotheek Salland op drie plekken een inloopuurtje. Hier kunnen alle ouders terecht voor tips en om vragen te stellen over de mediaopvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Plezier
“Je kan een kind geen groter plezier doen dan een verhaal vertellen”, aldus Bibliotheek Salland. “Het is daarbij wel belangrijk dat een verhaal past bij de ontwikkelingsleeftijd van het kind. De experts van de bibliotheek weten alles hierover en geven tijdens het inloopuurtje advies. Ontdek digitale prentenboeken, in het Nederlands en ook in andere talen. Of wat dacht je van luisterboeken?”

Balans
Zoals bij zoveel dingen in het leven, is de juiste balans heel belangrijk, volgens de bibliotheek. “Video’s, digitale prentenboeken, luisterboeken: media kunnen je helpen ontspannen, maar zijn ook een bron van onrust. In het inloopuurtje vind je als jonge ouder de juiste inspiratie.”

Vestigingen
Het inloopuurtje van de Media Ukkie Dagen is in de volgende vestigingen van de Bibliotheek Salland: Raalte op maandag 8 april van 10.00 tot 11.00 uur, Ommen op woensdag 10 april van 10.00 tot 11.00 uur en in Olst op vrijdag 12 april van 10.00 tot 11.00 uur.

Zie voor meer informatie www.bibliotheeksalland.nl/ukkie.