heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Erik-Jan Berends
10 april 2020 | Erik-Jan Berends

Bestuur van de Diekdaegen bezorgt Het Weijtendaal een muzikale morgen

Het bestuur van de Wijhes Diekdaegen heeft de senioren en personeel van zorgcentrum Het Weijtendaal vrijdag een muzikale morgen bezorgd. Draaiorgel ‘De Pekinees’ uit Nieuwegein speelde talrijke bekende liedjes voor de bewoners die vanwege het coronavirus noodgedwongen binnen moeten blijven.

Niet alleen de ouderen konden op steun van het Diekdaegen-bestuur rekenen. Voor de zorgmedewerkers werd een rood, verlicht hart geplaatst. “We vinden het belangrijk dit te doen in deze periode dat de ouderen en ook de zorgmedewerkers het zwaar hebben. Daarom hebben we Het Weijtendaal benaderd”, legt Jeroen Demmers, voorzitter van de Wijhese Diekdaegen uit. “Tijdens de Diekdaegen hebben we altijd een Seniorenmiddag; het blijft een evenement voor jong en oud. Als bestuur staan we op het standpunt dat als je senioren in september belangrijk vindt, het juist nu des te belangrijker is ook wat voor ze te doen.”

Seniorenmiddag

Demmers weet nog niet of de Wijhese Diekdaegen dit jaar kunnen doorgaan. “We zijn wel volop bezig met de organisatie. We willen namelijk niet in een situatie komen, waarin we moeten vaststellen dat het evenement wel had kunnen doorgaan, maar dat het niet meer lukt. Als de Wijhese Diekdaegen in september weer worden gehouden, komt er in ieder geval weer een Seniorenmiddag.”