heeft u zelf nieuws of tips?

18 februari 2019 | Erik-Jan Berends

Basisschoolleerlingen leren veilig omgaan met landbouwvoertuigen

Leerlingen van groep 7 en 8 van de Ter Stegeschool in Olst en de A Bosschool in Wesepe leerden op vrijdag 8 februari hoe zij veilig kunnen omgaan met landbouwvoertuigen op de weg.

Vooral buiten de bebouwde kom gebeuren vaak ongelukken met landbouwverkeer. De landbouwvoertuigen zijn steeds groter geworden terwijl de wegen in het buitengebied nog altijd vaak smal zijn. Om kinderen hiervan bewust te maken, doen jaarlijks klassen van basisscholen in de gemeente Olst-Wijhe mee aan het project ‘Veilig Omgaan Met Opvallende Landbouwvoertuigen’ – kortweg VOMOL.

Tijdens deze dag zagen de kinderen hoe ver een ploeg bijvoorbeeld uitzwenkt en hoe groot de dode hoek is. Ze mochten zelf in een trekker zitten om te ervaren hoe het is in zo’n groot voertuig. De belangrijkste lessen uit het project zijn: zie je de bestuurder van het voertuig, dan kan hij jou ook zien en houd afstand van landbouwvoertuigen. Door de kinderen nu al goed te informeren, weten ze wat ze moeten doen als ze op de fiets naar de middelbare school gaan.


Foto's