heeft u zelf nieuws of tips?

21 januari 2019 | Erik-Jan Berends

Basisscholen en BSO’s kunnen gratis groentezaad krijgen

Basisscholen en BSO’s uit Olst-Wijhe kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel (NMO). Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het schoolplein hun eigen groente kweken. Aanmelden kan tot 8 februari.

“Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt”, volgens NMO. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein. Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee men kan nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn volgens NMO vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie.

Geïnteresseerde scholen en BSO’s uit Olst-Wijhe kunnen zich tot 8 februari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via de website www.nmeoverijssel.nl/moestuinactie. Het lespakket met de groentezaden ontvangen de scholen eind maart.

De moestuinactie is onderdeel van het programma Jong Leren Eten. In dit programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen om in de periode 2017 tot en met 2020 kinderen en jongeren meer structureel in aanraking te laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Het uiteindelijk doel is dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Jong Leren Eten is een initiatief van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedsel (LNV) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 


Foto's