heeft u zelf nieuws of tips?

12 november 2020 | Erik-Jan Berends

Babke Roeterdink gaat als erfcoach aan de slag in Olst-Wijhe

In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn drie erfcoaches van provincie Overijssel aan de slag gegaan. Babke Roeterdink heeft Olst-Wijhe en Raalte als haar aandachtsgebied.

De erfcoaches bevorderen dat het prettig wonen, werken en leven blijft op het platteland. Agrariërs en andere erfeigenaren kunnen een beroep op hen doen. De coaches helpen agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied na te denken over de toekomst. In het buitengebied spelen veel zaken tegelijkertijd. Dat biedt kansen voor de toekomst, maar waar moeten de agrariërs en erfeigenaren beginnen en bij welk ‘loket’ moeten ze zijn?

Gesprek

Erfeigenaren kunnen met allerlei vragen bij de erfcoaches terecht. Gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over het groener maken van het erf, veiligheid, duurzaamheid maar ook over vragen rondom bedrijfsontwikkeling en opvolging, asbestsanering of sociaal emotionele vraagstukken. De erfcoaches helpen agrariërs en inwoners met erven om de kansen en mogelijkheden op een rijtje te zetten en te kijken welke stappen men hiervoor kan zetten.

Kansen

Erfcoach Babke Roeterdink: “Het valt niet mee om ideeën voor uw erf te realiseren of veranderingen in uw bedrijf tot stand te brengen. Samen met de agrariërs en erfeigenaren kijken we naar wat nodig is en welke kansen er zijn. Wij zijn ook op de hoogte van regelingen en subsidies en kunnen verwijzen naar het juiste loket.”

Wie graag met een erfcoach wil spreken over de toekomst van zijn of haar bedrijf of erf kan contact opnemen met Babke Roeterdink, telefoonnummer 06 – 13 48 89 67 of e-mailadres babke@dekrachtvansalland.nl, voor erven in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe.