heeft u zelf nieuws of tips?

18 december 2018 | Erik-Jan Berends

Arianne Wennekes biedt cursus ‘Schrijf je Rouw’ aan

In februari 2019 gaat in Wijhe de cursus ‘Schrijf je Rouw’ van start. De cursus is een initiatief van, die afgelopen jaar het boek Zwarte Roze Wolk – Over liefde en loslaten publiceerde.

Door het schrijven van haar boek weet zij als geen ander dat schrijven over je verdriet heilzaam kan zijn en je inzicht geeft in je rouwproces. Dit wil zij graag met anderen delen. De tip om te schrijven in de weerbarstige stormen van het leven is niet onbekend. Maar waar begin je als je van mening bent dat je helemaal niet zo’n schrijver bent? “Iedereen kan schrijven, dat is mijn uitgangspunt. Het gaat er bij ‘Schrijf je Rouw’ niet om hoe je de zinnen formuleert en wie de mooiste woorden vindt. Het gaat erom dat je inzicht krijgt in waar je staat, hoe je het verlies van een dierbare wilt verweven in je leven”, legt ze uit.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van ongeveer twee uur. In iedere bijeenkomst behandelt Arianne één of meer thema’s. “Met elkaar gaan we schrijven over deze thema’s. Zo heb je een beginpunt en kun je ergens naartoe werken. We gaan dus ook gewoon aan de slag. Als je wilt, kun je tussen de bijeenkomsten thuis verder schrijven. Ik ben ervan overtuigd dat het inzicht geeft in waar je staat, wie je bent geworden door het verlies, wat je precies mist en hoe je nu verder wilt. Bovendien vind je bij de cursusgenoten een flinke dosis herkenning, ook dat kan heel fijn zijn. Zij begrijpen vaak zonder uitleg waarom dingen lastig zijn geworden.”

In januari 2018 overleed Ariannes dochter Aimée. Regelmatig krijgt Arianne de vraag of het schrijven haar hielp bij het verwerken van haar verdriet. “Het schrijven helpt mij om overzicht te creëren in de chaos, het laat me zien wie ik geworden ben met een onzichtbaar kind. Het laat me ontdekken waar het goed gaat en waar het minder goed gaat. Je verweeft het verdriet in je leven, en dat doe ik schrijvende.”

De cursus is toegankelijk voor iedereen die wil schrijven over rouw en over de gevolgen daarvan op zijn of haar leven. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, of het verlies korter of langer geleden is en of het om het verlies van een ouder, partner, kind of goede vriend gaat. Iedereen die wil schrijven over rouw is welkom. De cursus wordt eens per twee weken gegeven op donderdagochtend om 09.30 uur. De eerste bijeenkomst staat gepland op donderdag 14 februari. De cursus kost 120 euro. Koffie en thee en een kleine versnapering zijn uiteraard inbegrepen. Aanmelden kan bij Arianne, per mail info@taalknutsels.nlof telefonisch: 06-227 33 424. Ook wie interesse heeft, maar de donderdagochtend niet haalbaar is, wordt nadrukkelijk geadviseerd te mailen of te bellen. Bij voldoende belangstelling begint Arianne ook een avondcursus.


Foto's