heeft u zelf nieuws of tips?

Foto('s): Website VVD Olst-Wijhe
3 december 2019 | Erik-Jan Berends

Anton Bosch stopt 1 februari 2020 als wethouder Olst-Wijhe

Anton Bosch (65 jaar) heeft de gemeenteraad verzocht om hem ontslag te verlenen per 1 februari 2020. Bosch is sinds 2014 wethouder in de gemeente Olst-Wijhe. Hij is bestuurlijk verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, economische ontwikkeling, vrijetijdseconomie, sport, cultuur en vitale voorzieningen.

Wethouder Bosch stopt omdat hij merkt dat het wethouderschap met zijn complexe politiek-bestuurlijke dynamiek en interactie met de samenleving hem in combinatie met zijn leeftijd veel kracht kost.  In zijn brief aan de raad schrijft hij daarover: “Nu de jaren voor mij gaan tellen heb ik gemerkt dat het elke dag veel kracht kost om mijn ambt als wethouder in te vullen op een manier die voldoet aan de door mijzelf gestelde verwachtingen, normen en waarden. En ik vind dat zowel u als mijn directe collegecollega’s, maar ook de medewerkers van de gemeente en de inwoners en ondernemers van Olst-Wijhe recht hebben op de positieve energie en kracht die daarbij horen.”

Ambities

Samen met de andere leden van het college heeft de wethouder zich ingezet voor het vertalen van de ambities uit het raadsakkoord ‘Samen Verder’ in een college uitvoeringsprogramma. De eerste effecten hiervan hebben een plaats gekregen in de begroting 2020 waarover de raad op 11 november een besluit heeft genomen.

Voordat Bosch wethouder werd was hij zowel in de voormalige gemeente Olst (1986-1995) als daarna in de gemeente Olst-Wijhe (2010-2014) raadslid voor de VVD.

Verdiensten

Burgemeester Strien vindt het heel erg jammer dat de wethouder tussentijds terugtreedt, maar hij begrijpt het wel. “Anton houdt niet van half werk”, aldus de burgemeester. “In de afgelopen bijna zes jaren hebben we in het college fijn met elkaar samengewerkt. Er is in die tijd, onder soms lastige omstandigheden, samen met de raad, veel in gang gezet en tot stand gekomen. Anton is tientallen jaren zeer actief geweest in het verenigingsleven en het openbaar bestuur. Voor al zijn verdiensten zijn wij hem zeer dankbaar. In maart zullen we op passende wijze afscheid van hem nemen”.

 

Over de opvolging van Anton Bosch volgt binnenkort nog nadere informatie.


Foto's