heeft u zelf nieuws of tips?

3 oktober 2021 | Erik-Jan Berends

Algemene Hulpdienst Wijhe wijzigt tarieven en zoekt vrijwilligers

De Algemene Hulpdienst Wijhe is sinds een paar maanden weer actief. Ze vervoert hulpvragers naar prikposten, huisarts, specialisten, een bezoek aan bijvoorbeeld de podoloog en aan familie in de omgeving van Wijhe.

Dit vervoer wordt uitsluitend uitgevoerd door vrijwilligers.  Zij krijgen daarvoor een onkostenvergoeding. Aangezien de brandstofprijzen erg gestegen zijn en voorlopig hoog blijven, gaat de vergoeding omhoog. Een rit in het dorp kost vanaf 15 oktober 2,50 euro (brengen en weer ophalen wordt dan twee keer 2,50 euro, ofwel 5 euro). Buiten het dorp betaalt men per kilometer vanaf het adres van de chauffeur. Dat is 0,40 eurocent per kilometer. Eventuele parkeerkosten zijn voor de hulpvrager.

Vrijwilligers

De Hulpdienst zoekt nog vrijwilligers. Wie tijd heeft om af en toe een hulpvrager te rijden (en soms te begeleiden) wordt gevraagd te bellen. De Algemene Hulpdienst Wijhe is dringend op zoek naar mensen die af en toe willen rijden.

Wie wil gebruikmaken van de Hulpdienst of zich wil aanmelden als vrijwilliger kan contact opnemen met één van de coördinatoren:

 

Annechien van Hensbergen               (0570) 52 10 27

Hennie Hartkamp                               (0570) 52 34 56

Jannie Valk                                           (0570) 52 12 99

Thea Bult                                               (0570) 52 34 82