Laden Evenementen

Evenementen in augustus 2020

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

  • Er zijn geen resultaten gevonden.

Calendar of Evenementen

Calendar of Evenementen
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

Steun de restauratie van de molen in Marle

2 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

Wie over de Marledijk bij Marle rijdt, kan het niet ontgaan: de buurtschap vraagt donaties voor restauratie van de beeldbepalende molen. Stop dus even en doe wat in de melkbus of scan de QR-code voor een gift.
Lees verder

Politie zoekt getuigen van inbraak bij Ballorig Wijhe

1 augustus 2020 | Erik-Jan Berends

De politie Olst-Wijhe zoekt getuigen van een inbraak bij kinderspeelparadijs Ballorig in de nacht van donderdag 30 juli op vrijdag 31 juli.
Lees verder

Mondkapjes worden niet verplicht, maar er wordt wel strenger gecontroleerd

30 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is volgens haar helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe complimenteert horecaondernemers

29 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe complimenteert de horecaondernemers in de gemeente voor het naleven van de corona-maatregelen.
Lees verder

Overheid gaat komend weekend strenger controleren in de horeca

23 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Fred Grapperhaus meldde in een toespraak op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. De politie gaat, in samenwerking met de gemeenten, strenger optreden.
Lees verder

‘Boeren onderschatten eigen psychologische hulpbehoefte’

23 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Boeren ervaren regelmatig stress en de psychische nood is soms hoog, maar boeren zoeken zelf niet gauw professionele psychosociale hulp. Omdat ze hun eigen hulpbehoeften onderschatten, maar ook omdat ze onvoldoende vertrouwen hebben in de reguliere hulpverlening. Dit blijkt uit onderzoek van GGD IJsselland in samenwerking met Amsterdam UMC.
Lees verder

Wijhese horeca biedt gratis fietsoplaadpunten

22 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Deze zomer wordt er weer volop gefietst. Er zijn veel nieuwe fietsroutes toegevoegd in en om Salland. Bezitters van een elektrische fiets kunnen hun tweewieler bij veel horecagelegenheden in Wijhe gratis opladen.
Lees verder

Waterschap kan voldoende water aanvoeren. Blauwalg in de Lange Kolk

22 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De neerslag van de afgelopen periode in combinatie met het bewolkte weer heeft ervoor gezorgd dat de situatie in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) verder is gestabiliseerd. Het waterschap kan voldoende water aanvoeren om aan de watervraag te voldoen. Ze verwacht dat dit voorlopig zo blijft.
Lees verder

Gastvrij Wijhe geeft inwoners en bezoekers een hartelijke ontvangst

20 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De campagne ‘Hier stroomt de Liefde’ draait op volle toeren. Inwoners en bezoekers worden daarbij gemotiveerd lokale ondernemers te steunen.
Lees verder

Salland Zoemt al flink langs de waterspeelplaats bij Aver Heino

20 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het wildmengsel dat Salland Zoemt heeft ingezaaid langs de waterspeelplaats bij boerderij Aver Heino trekt ontzettend veel vlinders. “Een verbluffend resultaat” zegt Vlinderfotograaf Emilio Metting.
Lees verder

Gastvrij Wijhe lanceert fietsroute door Olst-Wijhe

5 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Met een gloednieuwe fietskaart wil ondernemersvereniging Gastvrij Wijhe inwoners en bezoekers een activiteit bieden in deze zomerperiode waarin alle evenementen zijn afgelast. Wethouder Hans Olthof en actieve plaatsgenoot Marina Menger namen vrijdag het eerste exemplaar in ontvangst.
Lees verder

Gaan leerlingen uit Olst-Wijhe de strijd aan tegen energieverspilling?

5 juli 2020 | Erik-Jan Berends

In het educatieve project de e-BATTLE gaan leerlingen van Overijsselse basisscholen de strijd aan met energieverspilling. Gewapend met een zelf opgezette energiebesparingscampagne inspireren zij hun medeleerlingen, ouders en buurtgenoten om zuinig om te springen met energie.
Lees verder

Zes gedecoreerden Olst-Wijhe ontvangen hun koninklijke onderscheidingen

3 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Aan zes inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is vrijdag een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Twee inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vier zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft burgemeester Ton Strien de decorandi op 24 april al telefonisch op de hoogte gesteld van dit heugelijke feit. Vandaag werden de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Ton Strien. 
Lees verder

Provincie Overijssel en twaalf gemeenten reageren op ontwerp Luchtvaartnota

2 juli 2020 | Erik-Jan Berends

De provincie Overijssel en twaalf Overijsselse gemeenten, waaronder Olst-Wijhe, dienen een zienswijze in op de ontwerp Luchtvaartnota 2020-2050 van de rijksoverheid. In de nota beschrijft de minister van Infrastructuur en Waterstaat hoe zij de ontwikkeling van de luchtvaart in de komende dertig jaar voor zich ziet.
Lees verder

Britten geeft openluchtconcerten op Landgoed Windesheim

1 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft op donderdag 9 juli twee openluchtconcerten op Landgoed Windesheim in Zwolle.
Lees verder

Nomineer kandidaten voor de tweede ‘Kei van Wijhe’

1 juli 2020 | Erik-Jan Berends

Wie wint de tweede ‘Kei van Wijhe’? Dat is de grote vraag. De Wiejese Diekdaegen gaan dit jaar niet door, maar de organisatie hecht er wel aan dit zomer de tweede Kei van Wijhe uit te reiken.  Iedereen wordt opgeroepen kandidaten voor te stellen.
Lees verder

Buutvrij! verzamelt verhalen over vrijheid

30 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Vrijheid verstop je niet, vrijheid vertel je door! Begin juli reizen theatermakers Fieke van der Panne en Yuna Linde van Theater De Makkers en Silas Neumann in een ouderwets herkenbare rijdende winkel (SRV-wagen). Zij houden halt in alle twaalf kernen om te luisteren naar vrijheidsverhalen van inwoners uit de gemeente Olst- Wijhe.
Lees verder

Gemeentebalies Olst-Wijhe gaan weer naar normale openingstijden

29 juni 2020 | Erik-Jan Berends

De gemeenteloketten van Olst-Wijhe zijn vanaf 1 juli weer geopend volgens de normale openingstijden. Dit geldt zowel voor de balies in het gemeentehuis in Wijhe als voor de balies in het Holstohus in Olst.
Lees verder

‘Olst-Wijhe heeft zich écht van z’n mooiste kant laten zien’

28 juni 2020 | Erik-Jan Berends

In zijn negende en laatste videoboodschap ‘Ton Strien op de lijn’, prijst de burgemeester inwoners van de gemeente voor hoe ze met de coronacrisis zijn omgegaan.
Lees verder

In Dorpshuus Heino wordt bingo gespeeld

27 juni 2020 | Erik-Jan Berends

Voor iedereen die de bingo van Evert Kruitbosch in Heino de afgelopen maanden heeft gemist: op zaterdag 11 juli haalt het Dorpshuus Heino dat weer helemaal in met een monster bingo-dag. Dat betekent een hele dag bingo spelen, lekker lang en lekker veel.
Lees verder


LEES ALLE BERICHTEN