heeft u zelf nieuws of tips?

15 december 2018 | Erik-Jan Berends

Afvalinzameling wijzigt rond de feestdagen

Het is even opletten tijdens de kerstdagen, want vanwege Kerst worden de afvalcontainers op een andere dag geleegd. Tijdens de kerstdagen zamelt de ROVA geen afval en grondstoffen in. Wanneer dan wel?

De afvalinzameling van dinsdag 25 december is verschoven naar zaterdag 22 december, eerder dan men gewend is! De afvalinzameling van woensdag 26 december vindt plaats op zaterdag 29 december. Het kan voorkomen dat op een ander tijdstip wordt ingezameld dan men gewend is. De gemeente Olst-Wijhe vraagt daarom de container op de dag van inzameling vóór 07.00 uur aan de straat neer te zetten.

Het milieubrengstation aan de Zompstraat 21 in Raalte is gesloten op woensdag 26 december. Het milieubrengstation aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle is op maandag 24 december en maandag 31 december geopend tot 16.00 uur. Het station is gesloten op dinsdag 25 december, woensdag 26 december en dinsdag 1 januari.

Het ROVA Klantcontactcentrum is geopend tot 17.00 uur op maandag 24 december en maandag 31 december en gesloten op dinsdag 25 december, woensdag 26 december en dinsdag 1 januari.

De inzamelkalender van ROVA voor 2019 is online beschikbaar. Op de website van ROVAis eenvoudig en snel te zien of de afvalinzameling op het adres het komende jaar wijzigt. Ook is de gratis ROVA-app beschikbaar voor de smartphone. Hiermee kan men op elk gewenst moment de persoonlijke inzamelkalender en andere informatie raadplegen. Wie nog vragen heeft, kan telefonisch contact opnemen met het ROVA Klantcontactcentrum: (038) 427 37 77.