Advertenties

Dodenherdenkingen in Olst en Wijhe zijn om 21.00 uur te zien

4 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Gezien de huidige beperkingen is het dit jaar, evenals vorig jaar, niet mogelijk om in de gemeente Olst-Wijhe een Dodenherdenking te organiseren op 4 mei ’s avonds rond de klok van 20.00 uur. Vandaar dat ook dit jaar is gekozen om vooraf video opnames te maken van de krans- en bloemleggingen.
Lees verder

Zwols biergenootschap is enthousiast over Chaos bieren uit Wijhe

2 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Tijdens hun digitale proefavond, op de avond voor Koningsdag, ging alle aandacht van de leden van het Zwols biergenootschap ‘Gij zult genieten’ uit naar Chaos bieren uit Wijhe. De vijftien deelnemers proefden twee van de vier Chaos bieren: de Tripel Triregnum en de Apocalyps.
Lees verder

Wijhe geniet toch van Koningsdag met Pubquiz en muziek

2 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Dat Koningsdag ook dit jaar op een andere manier gevierd zou worden, was voor het Verenigd Comité Wijhe geen reden om niets te doen. Met de Koningsnacht Pubquiz en muziek werd in Wijhe het Oranjefeest alsnog gevierd.
Lees verder

Welsum heeft twee nieuwe wandelroutes

1 mei 2021 | Erik-Jan Berends

Vanaf de kerk in Welsum beginnen twee nieuwe, gemarkeerde routes: de gele route is 5 kilometer, de groene 8,5 kilometer. Nieuws uit Wijhe liep de groene variant.
Lees verder

Rita van de Streek en Wim Oude Weernink ontvangen een koninklijke onderscheiding

26 april 2021 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien heeft maandagmorgen in de raadzaal van het gemeentehuis aan twee inwoners van de gemeente Olst-Wijhe een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Rita van de Streek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Wim Oude Weernink tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Ondernemers Wijhe brengen kleur in het winkelgebied

25 april 2021 | Erik-Jan Berends

Winkelen mag weer zonder afspraak en de terrassen zijn weer beperkt open. De ondernemers van Gastvrij Wijhe zijn blij met deze ontwikkelingen en ontvangen hun klanten heel graag in een gezellig aangekleed winkelgebied.
Lees verder

Zes dagen geen treinverkeer: perron Wijhe op de schop

23 april 2021 | Erik-Jan Berends

ProRail werkt van woensdag 28 april tot en met maandag 3 mei onder andere aan de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en aan de dive-under bij Herfte. Eind juli worden deze in gebruik genomen. Dat betekent dat er in deze periode geen treinen van, naar en via Zwolle rijden.
Lees verder

VluchtelingenWerk Wijhe, Olst, Marle, Welsum en Wesepe zoekt vrijwilligers

21 april 2021 | Erik-Jan Berends

VluchtelingenWerk verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers in de gemeente Olst-Wijhe. De landelijke overheid wil dat in 2021 veel statushouders de AZC’s verlaten en hun leven in Nederland gaan opbouwen. VluchtelingenWerk is de officiële partner van de gemeente bij het wegwijs maken van voormalige vluchtelingen in het labyrint van Nederlandse regels, gewoonten en rechten.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe komt toch met diverse activiteiten voor Koningsdag

19 april 2021 | Erik-Jan Berends

Het Verenigd Comité Wijhe heeft ondanks de bekende beperkingen van deze tijd toch een aantal activiteiten ontwikkeld waarvan coronaproof gebruik gemaakt kan worden. Op deze manier wordt geprobeerd dit jaar toch de vertrouwde gezelligheid te brengen rondom Koningsdag.
Lees verder

Ondernemers Olst-Wijhe geven met Oranje 10-daagse toch wat kleur rond Koningsdag

19 april 2021 | Erik-Jan Berends

Straten vol feestende mensen op Koningsdag in Olst en Wijhe zitten er dit jaar helaas nog niet in. De ondernemers van Natuurlijk Olst en Gastvrij Wijhe bedachten een alternatief en komen met de Oranje 10-daagse. Het is een leuke actie waarbij inwoners met hun kassabon een mooie geschenkbon kunnen winnen.  
Lees verder

Huisartsen in Zwolle, Deventer en Kampen geven coronaprik in GGD-vaccinatielocaties 

17 april 2021 | Erik-Jan Berends

Een aantal huisartsenpraktijken uit Deventer en Bathmen vaccineert hun doelgroep vanaf 26 april in de vaccinatielocatie van GGD IJsselland; Runshopping Centre De Snipperling. GGD IJsselland stelt de huisartsen hiervoor een aantal prikstraten beschikbaar. Patiënten krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie van hun eigen huisarts.
Lees verder

Gemeenteraad Olst-Wijhe wil in gesprek met de samenleving over forse bezuinigingen

17 april 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeenteraad van Olst-Wijhe gaat met inwoners en organisaties in Olst-Wijhe in gesprek over forse bezuinigingen. Het gaat om een totaalbedrag van 3 miljoen euro.
Lees verder

Gemeente Olst-Wijhe helpt inwoners thuis energie te besparen

13 april 2021 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe heeft subsidie van de Rijksoverheid gekregen vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik waarmee zij huiseigenaren kan helpen met energiebesparing. Het grootste deel van de subsidie is bestemd voor tweeduizend huishoudens met een koophuis.
Lees verder

Verenigd Comité Wijhe heeft Koningsnacht Pubquiz georganiseerd

13 april 2021 | Erik-Jan Berends

Inwoners van Wijhe kunnen voor Koningsdag op maandagavond 26 april deelnemen aan de ‘Wijhese Koningsnacht Pubquiz’, georganiseerd door het Verenigd Comité Wijhe. “Deze Pubquiz moet je meegemaakt hebben en natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen”, meldt het comité.
Lees verder

Winnaars paasactie Wijhe genieten van hun smaakvolle prijs

10 april 2021 | Erik-Jan Berends

Het waren er maar liefst 118, de gouden paaseieren die de ondernemers van Gastvrij Wijhe zichtbaar in hun etalages of bij de ingang van hun zaak hadden gelegd. Steven Noorlander (10), Ilvar (5) en Luna Boerman (8) hadden het juiste aantal op hun wedstrijdformulier vermeld.
Lees verder

De Plattelandsbeweging maakt zich sterk voor een vitaal platteland in Overijssel

7 april 2021 | Erik-Jan Berends

De Plattelandsbeweging Overijssel is een feit. Vier organisaties slaan de handen ineen om zich sterk te maken voor een gezond en vitaal platteland in Overijssel.
Lees verder

Provincie Overijssel en gemeenten: ‘Natuurvergunning Lelystad Airport moet worden geweigerd’

7 april 2021 | Erik-Jan Berends

In een gezamenlijke zienswijze stellen de provincie Overijssel en negen betrokken gemeenten, waaronder Olst-Wijhe, dat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de vergunning op grond van de Wet Natuurbescherming voor de uitbreiding van Lelystad Airport op deze manier niet kan verstrekken.
Lees verder

Christian Muilerman stopt als voorzitter van het OAJK

5 april 2021 | Erik-Jan Berends

Voorzitter van het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) Christian Muilerman is tijdens de algemene ledenvergadering van 31 maart jongstleden afgetreden. Christian heeft zich de afgelopen drie jaar ingezet voor het OAJK en de laatste twee jaar in de rol van voorzitter.
Lees verder

Vinders van de gouden paaseieren in Wijhe maken kans op een Paashaas

30 maart 2021 | Erik-Jan Berends

Drie, 58 centimeter grote, paashazen van chocolade liggen klaar voor de winnende deelnemers aan de paasactie in Gastvrij Wijhe. Het enige wat de deelnemers aan de actie moeten doen, is de gouden eieren tellen die tot en met woensdag 7 april in de etalages of bij de ingang van de deelnemende winkeliers liggen.
Lees verder

GGD IJsselland: ‘Coronacrisis heeft veel gevolgen op het (sociale) leven van jongeren’

29 maart 2021 | Erik-Jan Berends

De coronacrisis heeft veel gevolgen voor jongeren, stelt GGD IJsselland dat sprak met zeventien jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 24 jaar.
Lees verder


LEES ALLE BERICHTEN