www.tegelhuys.nl

www.digicasting.nl

www.vandermolenoldskoolracers.com

   

Gemeente heeft 70.000 euro en structureel extra geld nodig voor kindcentra in Olst en Wijhe

8 april 2024 | Erik-Jan Berends

De rentelasten voor het kindcentrum in Olst en Wijhe vallen hoger uit dan aanvankelijk gepland, meldt de gemeente Olst-Wijhe. Het gaat om 40.000 euro voor het kindcentrum in Olst in 2026 en 30.000 euro voor het kindcentrum in Wijhe in 2027.
Lees verder

Bibliotheek Salland helpt met cursus fraude te herkennen en te voorkomen

8 april 2024 | Erik-Jan Berends

In Nederland kregen vorig jaar 2,2 miljoen mensen te maken met internetfraude. In april staat het Digitaal Café in de Bibliotheek Salland in het teken van internetfraude. De organisatie geeft onder meer cursussen.
Lees verder

Laatste open dagen bij de Historische Vereniging Wijhe

8 april 2024 | Erik-Jan Berends

Bij de Historische Vereniging Wijhe zijn op zaterdag 13 april en op woensdag 17 april de laatste open dagen van dit seizoen.
Lees verder

Leerlingen denken na over toekomst Olst-Wijhe

6 april 2024 | Erik-Jan Berends

In de ‘doe-week’ van de Capellenborg in Wijhe zijn zo’n 55 leerlingen op een creatieve manier bezig geweest met de toekomst van Olst-Wijhe. En op vier basisscholen hebben kinderen collages gemaakt (of gaan ze nog maken) hoe hun toekomst in Olst-Wijhe eruit moet komen te zien.
Lees verder

College stelt wijze van uitgifte bouwkavels op plek De Klimboom Boskamp vast

3 april 2024 | Erik-Jan Berends

Op de Boskamp werkt de gemeente samen met inwoners en partners aan een gebiedsaanpak. Aanleiding vormen de verschillende vraagstukken die van invloed zijn op de leefbaarheid van de Boskamp.
Lees verder

Er zijn nog enkele plekken vrij voor de Koningsmarkt in Wijhe

3 april 2024 | Erik-Jan Berends

Koningsdag wordt ook dit jaar weer als vanouds uitbundig gevierd in Wijhe. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Populair onderdeel is de Koningsmarkt in de Langstraat. Wil je een plekje met kraam op deze populaire Koningsmarkt schrijf je dan zo snel mogelijk in.
Lees verder

Kinderen genieten van paasactiviteiten in Gastvrij Wijhe

3 april 2024 | Erik-Jan Berends

Het was tijdens Pasen weer gezelligheid troef in het centrum van Gastvrij Wijhe.
Lees verder

Burgemeester en wethouder van Olst-Wijhe bezoeken Herxen

3 april 2024 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe bezoekt op dinsdag 9 april Herxen. Plaatselijk Belang Herxen heeft hiervoor een programma voorbereid.
Lees verder

Ambassadeurs helpen reizigers met het openbaar vervoer

30 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Een leuk dagje uit met de kleinkinderen naar de dierentuin, een bezoek aan een andere stad of misschien wel een bezoek aan familie of een museum: reis met het openbaar vervoer, adviseren OV-ambassadeurs. “Heeft u vragen over de bus, trein of haltetaxi? Wij helpen u graag op weg.”
Lees verder

Salland Zoemt wil gesprek over minder maaien en meer ondergroei in bermen

30 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Er moet veel minder gemaaid en gesnoeid worden langs Sallandse wegen. Volgens Salland Zoemt is dat voor alles en iedereen veel beter. De stichting wil daarover graag in gesprek met de Sallandse gemeenten.
Lees verder

Bibliotheek Salland komt met inloopuurtje Media Ukkie Dagen

30 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Bibliotheek Salland sluit aan bij de landelijke Media Ukkie Dagen. Deze themaweek over kleine kinderen en media wordt gehouden van 5 tot en met 12 april. Het thema van dit jaar is ‘Ontspannen met media’.
Lees verder

Gastvrij Wijhe viert Pasen met gouden eieren en activiteiten voor kinderen

27 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Er liggen weer gouden eieren in de etalages van de ondernemers van Wijhe. Er kan dus weer geteld worden. Voor de drie prijswinnaars ligt er een chocolade Paashaas klaar, gemaakt door de chocolatier van Bakkerij Jolink.
Lees verder

Ut Huus Olst zoekt spelers voor project ‘Theater na de Dam’

25 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Ben je tussen de 12 en 21 jaar en zou je willen meedoen aan een theaterproject? Dan is Theater na de Dam misschien wel wat voor jou.
Lees verder

Leden gaan strijd aan tijdens clubkampioenschappen ATC Wijhe

25 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Bij tennisvereniging ATC Wijhe zijn afgelopen week de clubkampioenschappen gespeeld. Het was dé mogelijkheid voor de leden om onderling de strijd aan te gaan op de baan.
Lees verder

‘Gemeente Olst-Wijhe gooit inwoners in de berm, en een kleine miljoen euro in de IJssel’

23 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Inwoners uit Wijhe zetten zich al acht jaar vrijwillig in voor een duurzame en levendige invulling van de Noordmanshoek, een gebied van 25 hectare ten noorden van het dorp. Nu is het college van Gemeente Olst-Wijhe van plan om de stekker uit het project te trekken en de stichting buitenspel te zetten.
Lees verder

Kindcentrum Wijhe heeft groen licht met uitbreiding SPOC-terrein

22 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Het SPOC-terrein, dat het hart moet vormen van sport, onderwijs en cultuur in Wijhe, wordt uitgebreid. Het college van burgemeester en wethouders heeft de bestemmingsplanwijziging voor Kindcentrum Wijhe op 19 maart akkoord bevonden. Het wordt nu voorgelegd aan de gemeenteraad.
Lees verder

Bibliotheek Salland in Raalte heropent

20 maart 2024 | Erik-Jan Berends

De bibliotheek in Raalte gaat weer open. Vier weken duurde de sluiting, omdat er werd verbouwd. Op maandag 25 maart om 9.00 uur opent de bibliotheek in Raalte opnieuw haar deuren.
Lees verder

The Sweatshirts vormen de slotact van Salland Live in De Slinger

20 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Coverband The Sweatshirts treedt op zaterdag 30 maart op in zaal De Slinger in Wijhe. Ze vormt daarmee de laatste act in de serie optredens binnen Salland Live. Extra bijzonder deze avond is dat ze voor het eerst optreden met hun nieuwe drummer: Merwin Visser.
Lees verder

Waterschap begint met voorjaarsinspectie dijken

20 maart 2024 | Erik-Jan Berends

Dijkinspecteurs van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) controleren sinds maandag 18 maartof de dijken goed de winter zijn doorgekomen en waar herstelwerkzaamheden nodig zijn. Naast de conditie van de dijken wordt ook gecontroleerd of particuliere eigenaren en andere onderhoudsplichtigen (delen van) de dijken goed hebben onderhouden.
Lees verder

College vraagt 95.000 euro voor uitwerking visie Noordmanshoek

15 maart 2024 | Erik-Jan Berends

De gemeente Olst-Wijhe gaat zelf de regie nemen op de ontwikkeling van het gebied Noordmanshoek. Dit is het voorstel van het college aan de gemeenteraad.
Lees verder


LEES ALLE BERICHTEN