Advertenties

6.700 inwoners van Olst-Wijhe ontvangen brief over invullen keuze Donorregister

17 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Iedereen vanaf 18 jaar in de gemeente Olst-Wijhe die nog geen keuze heeft ingevuld in het Donorregister, ontvangt uiterlijk 20 februari een brief met de vraag dat alsnog te doen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstuurt brieven naar ongeveer 6.700 inwoners van Olst-Wijhe.
Lees verder

Win een waardebon voor een bezoek aan kapper of salon

15 februari 2021 | Erik-Jan Berends

In Wijhe en Olst stroomt de liefde. Ondanks dat de meeste winkels zijn gesloten, hebben de ondernemers tóch een leuke verwenactie georganiseerd. Deelnemers maken kans op één van de 18 cadeaubonnen van 35 euro voor zijn of haar salon naar keuze.
Lees verder

Inwoners Wijhe kunnen voorkeur aangeven voor natuurspeelplek in park Woeste Wijhe

15 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Tussen de wijken Krijtenberg en Noorder Koeslag in Wijhe legt de gemeente Olst-Wijhe het park Woeste Wijhe aan. Het moet een plek worden waar kinderen spelen, ouders elkaar ontmoeten, jeugd komt chillen en waar kan worden gesport. Inwoners nu laten weten welke ontwerpschets voor de natuurspeelplek hun voorkeur heeft.
Lees verder

Planontwikkeling De Noordmanshoek Wijhe bereikt mijlpaal

12 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Er is een belangrijke fase afgerond in de planontwikkeling van De Noordmanshoek. Afgelopen maand heeft de stichting het uitgewerkte plan ingediend bij het college en de raad van de gemeente Olst-Wijhe.
Lees verder

Wijhese winterfoto’s van Gertie Verwaarst

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Gertie Verwaarst stuurde vier Wijhese winterfoto’s in. Heel bijzonder is die van de bevroren zeepbel. Verder zijn (miniatuur) sneeuwruimers te zien, de Wijhese molen en het gemeentehuis tijdens de hevige sneeuwval.

Wijhese winterfoto’s van Rob Hofsteenge

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Rob Hofsteenge heeft een aantal prachtige Wijhese winterfoto’s ingestuurd. Hij was waarschijnlijk al vroeg op pad om de grondmist, donderdagmorgen bij Boerhaar, vast te leggen.

Winter in Wijhe

11 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Het is ook in Wijhe volop winter. Kinderen zijn druk in de weer met hun sleetjes en veel mensen maken een lekkere winterwandeling.
Lees verder

Maak thuis kennis met de Capellenborg in Wijhe via speciale talkshow

5 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Nu de corona-maatregelen een open huis niet mogelijk maken, kunnen ouders en leerlingen zich laten informeren over middelbare school de Capellenborg in Wijhe via een speciale talkshow.
Lees verder

Weinig misdaad in Olst-Wijhe: digitale fraude neemt wel flink toe

2 februari 2021 | Erik-Jan Berends

De misdaadcijfers voor 2020 blijven in de gemeente Olst-Wijhe grotendeels op een laag niveau, melden de gemeente en de politie in ene gezamenlijk persbericht. “Helaas is het aantal gevallen van digitale fraude wel opnieuw flink gestegen.”
Lees verder

Waterschap verwacht piek in wateraanvoer IJssel

2 februari 2021 | Erik-Jan Berends

Volgens waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is er de komende dagen vanuit Duitsland een piek in wateraanvoer in de IJssel op komst.
Lees verder

Inwoners Wijhe beginnen inzamelingsactie voor Eet & Drinklokaal de Slinger

31 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Wijhe, ‘Wij helpen elkaar’, het blijkt maar weer uit het initiatief van Daisy van der Put om een crowdfundingsactie op te zetten voor Eet & Drinklokaal de Slinger in de Langstraat. De schitterende nieuwe zaal werd op 16 oktober opgeleverd, maar eigenaar Gerben Bentum moest op 14 oktober zijn zaak weer sluiten voor de tweede lockdown.
Lees verder

GGD IJsselland waarschuwt ouderen voor bellende oplichters

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Lees verder

Waterschap: ‘Populatie muskusratten is historisch laag’

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) ving in 2020 weer minder muskusratten dan de jaren ervoor. Dit betekent dat het waterschap de populatie steeds beter onder controle krijgt. Daarmee zet de landelijk dalende trend zich ook binnen deze regio voort.
Lees verder

Mensink heeft primeur met nieuwe bouwmethode voor maatwerkwoning

29 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Een primeur bij aannemer Mensink uit Broekland. Deze week zette het bouwbedrijf in één ochtend de hele begane grond van een maatwerkwoning overeind, dankzij prefab wanden. Mensink gaat voor alle nieuwbouwwoningen over op deze innovatieve bouwmethode. 
Lees verder

Burgemeester Ton Strien: ‘Laten we stoppen met de randjes van de regels op te zoeken’

22 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Burgemeester Ton Strien spreekt over het risico van chaos in en rond ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorg. Hij uit zijn zorgen uit in zijn zeventiende videoboodschap.
Lees verder

Opkoopregeling LNV van veehouderijbedrijven is tot eind februari opengesteld

19 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Veehouderijbedrijven in Overijssel met een hoge stikstofuitstoot die nabij natuurgebieden liggen en willen stoppen, kunnen zich melden bij de provincie Overijssel. Tot en met 28 februari 2021 staat de inschrijving voor de eerste tranche van de Rijksregeling open.
Lees verder

Fotograaf Jan Amse legt Wijhe winter wonderland vast in zwart/wit

17 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Koning Winter deed zaterdagavond ook Wijhe even aan. Fotograaf Jan Amse ging meteen met zijn camera op pad om de eerste sneeuw van dit winter vast te leggen.
Lees verder

Welke inwoner(s) van Olst-Wijhe verdienen een lintje?

14 januari 2021 | Erik-Jan Berends

Wie iemand uit de gemeente Olst-Wijhe wil voordragen voor een koninklijke onderscheiding kan telefonisch contact opnemen met Monique Plantinga of Inge van den Berg via telefoonnummer 14 0570.
Lees verder

Talkshow moet helpen taboe op zelfmoord te doorbreken

14 januari 2021 | Erik-Jan Berends

GGD IJsselland brengt op 18 januari – Blue Monday – in een online talkshow de documentaire ‘Waarom niet eerder’ over zelfmoordpreventie. In de studio zijn verschillende gasten aanwezig om over het onderwerp te praten.
Lees verder

Goed Veur Mekare adviseert: Zetmop60

11 januari 2021 | Erik-Jan Berends

De werkgroep Verduurzaming Woningen van coöperatie Goed Veur Mekare adviseert iedereen hun cv-ketels op 60 graden te zetten.
Lees verder


LEES ALLE BERICHTEN